Ontdek nu thuis de avontuurlijke smaken uit de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken | By Oummi
Nieuw in Nederland: By Oummi

Ontdek nu thuis de avontuurlijke smaken uit de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken

Nederlanders zijn een nieuwsgierig en open minded volkje als het om ons eten gaat. Turkse pizza, Italiaanse pasta, Indonesische nasi goreng? We zijn er gek op.

Natuurlijk is er helemaal niks mis met een lekkere Hollandse stamppot, maar de tijd dat er alleen een AVG’tje op tafel kwam ligt gelukkig ver achter ons. We hebben meer keuze dan ooit.

By Oummi is een splinternieuw eigentijds foodmerk in het schap van de supermarkt dat naadloos inspeelt op deze onmiskenbare foodtrend. Met onder meer likkebaardend lekkere ready-to-eat maaltijden en soepen uit de wereldkeukens van vandaag. Denk aan: Egyptische Koshari, Marokkaanse couscous met kip of kefta, of een Grieks-Turkse klassieker als Soutzakakia. Of wat te denken van een rijkgevulde maaltijdsoep zoals Marokkaanse Harira?

Of een authentieke Mercimek, de beroemde Turkse linzensoep?
En alles wordt vers bereid met de allerbeste ingrediënten, kruiden en specerijen. Volgens authentieke recepturen. Zoals moeder het maakt. By Oummi betekent van/door Mama. Want zeg nu zelf: niemand die zo lekker kan koken als onze moeder, toch?

Met deze kleurrijke, smaakvolle gerechten uit de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken zet je nu razendsnel en eenvoudig een originele maaltijd op tafel. Lekker voor de lunch of voor het avondeten thuis. Voor een snelle maaltijd in je eentje of voor het hele gezin.

Missie
De oprichters van By Oummi zijn ervan overtuigd dat goed én verantwoord eten mensen en culturen bij elkaar brengt en voedend is voor de ziel. Rachid Lamrabat, een van de oprichters: “Een lekkere en verantwoorde maaltijd verbroedert en brengt mensen samen.

Ongeacht de cultuur waar je van oorsprong uit voorkomt. Deze positieve en verbindende boodschap willen we met By Oummi uitdragen. Wij willen voorbijgaan aan het hokjesdenken en termen als ‘etnic cuisine’ en andere stereotyperingen die we tegenwoordig zo vaak zien.”

De founders van By Oummi hebben ruim tien jaar ervaring op het gebied van zogenoemde etnomarketing en het doen van onderzoek naar wat wel De Nieuwe Consument wordt genoemd. Deze inzichten brachten hen op het idee om By Oummi te ontwikkelen waarmee zij foodies én halal-consumenten willen verbinden en het schap in de supermarkt willen
verrijken. Alle producten van By Oummi zijn halal en dus geschikt voor iedereen.

Verkrijgbaarheid
De producten van By Oummi zijn vanaf maandag 16 november te koop in de winkels van Albert Heijn in Nederland & België.

Mounir Toub
De recepturen van By Oummi zijn mede-ontwikkeld door de Marokkaans-Nederlandse topchef Mounir Toub, bekend van onder meer 24Kitchen en zijn kookboeken. Hij kreeg zijn training bij sterrenrestaurants in Nederland, onder meer bij Robert Kranenborg. “Maar de échte sterrenchef is nog altijd mijn moeder”, aldus Toub.

Volg ons!